Schimbarea ciorapilor între trupeţii politicii româneşti

Ce mai vaiet, ce mai zbucium, au tremurat tranzistorii si circuitele integrate ieri in toate televizoarele. Internetul s-a facut si el frunza verde de pelin. A mai plecat un politician dintr-o parte in alta. Mai conteaza cum il cheama? Mai conteaza de unde a plecat si incotro o ia? Mai tine minte cineva al catelea este?

Hai, sa ridice piatra pe care scrie ‘tradator” partidul care n-are traseisti d-astia in randurile lui! Partidul care nu creaza oportun un nou post de vice-presedinte, responsabil cu efectul razelor de luna asupra pantofilor cu talpa de crep, ca noul-venit sa se simta bagat in seama. Ciugulit la orgoliu.

Conteaza aceste partide primitoare de “azilanti politici” ca noua achizitie va trage dupa ea si electoratul? Poate ca la primari mai merge, omul gospodar va fi urmat de locuitori, ca nu partidul din care facea parte l-a facut gospodar si sa speram ca nici partidul cel nou nu-l va strica.

Dar la parlamentari, unde votul este politic, cum mai vine asta? Lasa doctrina, prea putini mai voteaza doctrine astazi, ca s-au amestecat de nu mai stii care-i dreapta si care-i stanga. Dar cand ti-ai luat voturile tipand din rarunchi “Jos Cutare”, cum dracu le explici alora de-au pus stampila pe tine ca acel Cutare este acum o finete de baiat? O bomboana numai buna de pus pe coliva moralei din politica si a obrazului tau gros?

Si te miri ca “aia” nu mai vin la vot?  Te intrebi de ce faci eforturi sa mai gasesti membri de partid?  Ca la sedinte va adunati doar voi, aia care ati prins niscai scaune de sefi? Ca sa centrati si sa dati cu capul tot voi? Te apuca lehamitea cand pregatesti pungile electorale, ca “ingratii” astia de alegatori nu mai ies gratis din casa? Te doare capul cand numeri autobuzele tale, estimand cate autobuze vor pune in miscare adversarii? Pai cum sa nu stii estimarea? Pana ieri ai fost la ei in batatura, si chiar daca nu erai tu, mai sunt 3-4 prin partid care au fost. Pe unii ii poti folosi drept biblioteca, baza de date de tactici electorale, ca au trecut prin mai mult de doua partide. Sunt o comoara de intelepciune.

Asta intelegeti voi prin reformarea/curatirea clasei politice? Faceti la fel ca o “cisma” de caprar de pe vremuri, care-si batea joc de trupeti, permitandu-le sa-si schimbe ciorapii. Intre ei.

Domnilor, sunteti irecuperabili. Clasa asta politica trebuie inlocuita din radacina. Pentru ca este alcatuita din traseisti si din cei care-i primesc cu bratele deschise pe tradatori, clamand ca urasc tradarea. Cel mai cinstit ar fi sa-l proclamati pe domnul Prigoana presedintele tuturor partidelor politice. Macar omul a facut o afacere din ridicarea gunoaielor si reciclarea materialelor. In loc de sedii sa va dea cate un tomberon la fiecare.

Lasă un comentariu