Regulament

Opiniile din comentarii şi articole aparţin autorilor acestora, nu reprezintă opinia Noua Republică Sibiu şi nu sunt susţinute implicit de aceasta iar moderatorii, administratorii şi proprietarii blog-ului Noua Republică Sibiu nu pot fi făcuţi responsabili în niciun fel pentru aceste opinii.

Primul comentariu al fiecărui utilizator trebuie aprobat de către un administrator. După aprobarea primului comentariu, utilizatorul poate comenta liber, fără moderare, cu excepţia cazului în care nu respectă prezentul regulament şi administratorii blogului decid moderarea comentariilor sau banarea comentatorului.

Sunt interzise:

 1. Atacul la persoană, instigarea la violenţă, intoleranţă, replicile antisemite sau rasiste, limbajul vulgar sau obscen, comportamentul abuziv şi ofensator, ameninţările sau hărţuirea celorlalţi participanţi la discuţie, indiferent dacă acest lucru se întîmplă în comentarii sau prin intermediul utilizării anumitor nickname-uri.
 2. Flooding-ul – postarea aceluiaşi mesaj la mai multe articole sau la acelaşi articol.
 3. Postările care nu au legătură cu subiectul de discuţie (“off topic-ul”).
 4. Spam-ul, postarea de link-uri externe fără a avea o relevanţă clară şi evidentă cu subiectul de discuţie.
 5. Postarea de mesaje publicitare.
 6. Utilizarea proxy-urilor şi a adreselor de email false.

Recomandări:

 1. Nu postaţi doar de dragul de a posta. Postaţi doar dacă aveţi de spus ceva relevant la subiectul tratat de articolul la care doriţi să comentaţi. Nu e deloc interesant că la al 37-lea comentariu de la articolul x Gigel a zis “Vax!” sau a strîmbat din nas. Vax-ul şi strîmbatul din nas sînt irelevante pentru ceilalţi comentatori, la fel ca şi persoana şi stările lui Gigel. Dacă Gigel are ceva de spus, are o informaţie de dat, un raţionament de făcut, dacă are de gînd să ne îmbogăţească intelectual, e bine să o facă. Dacă are de gînd să stea într-o rînă şi să scuipe seminţe din colţul gurii ca Mărgelatu în timp ce mai scoate o onomatopee sau un “năup” sau “îhî”, ar fi bine dacă ar face-o în privat. Faptul că x sau y zice că nu e de acord cu articolul sau comentariul nu ştiu care e absolut irelevant. Nu facem sondaje. X sau y trebuie să folosească propoziţii cu subiect, predicat, ba chiar şi complement sau atribut, sau, poate chiar şi fraze, dacă nu e prea mult. Chestia cu “falş!”, “nu-mi place!”, “ba nu e aşa!” nu interesează. Stările comentatorilor  sînt absolut irelevante. Relevante sînt comentariile care spun ceva.
 2. Citiţi articolul şi celelalte comentarii înainte de a posta.
 3. Nu folosiţi spaţiul dedicat comentariilor pentru a face sugestii autorilor sau administratorilor blogului, pentru a vă exprima laudele, nemulţumirile sau criticile faţă de autorii Noua Republică Sibiu, faţă de blog, de forum sau faţă de Asociaţia Noua Republică. Deasemenea, nu vă irosiţi energia şi nu folosiţi spaţiul dedicat comentariilor pentru a explica de ce vreţi să renunţaţi la a citi sau comenta pe blogul Noua Republică Sibiu. Aceasta este o alegere personală, fără relevanţă pentru ceilalţi.
 4. Pentru sugestii privind abordarea anumitor strategii, teme sau subiecte care vi se par interesante sau relevante folosiţi Forumul Noua Republică Sibiu (în curs de pregătire), nu spaţiul destinat comentării articolelor publicate pe blogul Noua Republică Sibiu.
 5. Membrii Asociaţiei Noua Republică Sibiu sînt încurajaţi să folosească  intranetul pentru a discuta subiecte ce ţin de organizarea  sau funcţionarea Asociaţiei. Organizarea şi funcţionarea Asociaţiei nu pot deveni subiect de comentarii pe blog, cu excepţia cazului în care articolul la care se comentează tratează acest subiect.
 6. Nu scrieţi cu majuscule. E o dovadă de lipsă de respect faţă de cititori şi faţă de ceilalţi comentatori.
Aceste reguli se aplică tuturor celor care postează articole sau comentarii pe blogul Noua Republică Sibiu, indiferent de poziţia lor relativ la blog (administratori, autori, moderatori) sau la poziţia lor în Noua Republică Sibiu (membri sau simpatizanţi).
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s