Et in Arcadia ego

 

Un pic de istorie neorepublicană

Totul începe în septembrie 2011 când Mihail Neamţu lansează în mediul virtual un proiect îndrăzneţ! Reacţiile şi adeziunile nu contenesc, astfel că în octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, are loc botezul public. Naşul este, evident, Radu Moraru!

cale catre Noua Republica

În noiembrie la Braşov se întâlnesc, în premieră, români din toate colţurile ţării animaţi de aceeaşi iniţiativă. Se propune şi se votează demararea unui proces nemaivăzut în România: apariţia unui partid de la firul ierbii. Zis şi făcut, aşa că la 1 Decembrie se lansează oficial campania de strângere de semnături. În Ajunul Crăciunului, la Sibiu, are loc Adunarea Naţională a membrilor şi simpatizanţilor, prefaţată de un recital de pian şi o conferinţă publică.

Anul 2012 porneşte în trombă cu o nouă Adunare la Sibiu la finele lui ianuarie. Luna martie ne aduce surprize minunate: “Doamna de fier a Justiţiei” Monica Macovei, Adrian Papahagi şi Grigore Leşe participă la Adunarea Naţională de la Hilton Bucureşti.

După eşecul întâlnirii de la Moeciu, au loc 3 adunări regionale – Moldova la Iaşi, Transilvania la Sibiu şi Muntenia la Eşalniţa la care se dezbat şi se creionează principalele linii de forţă.

La finele lunii mai se centralizează cele aproape 30.000 de semnături, iar luna iunie aduce primii consilieri la alegerile locale.

Sub deviza “Începutul sfârşitului lor” în 26 iunie, la congresul de constituire, se adoptă Statutul şi Codul de Integritate, se votează echipa de conducere. Sunt prezenţi, pe lângă cei peste 200 de reprezentanţi de pretutindeni, atât prieteni dragi cât şi invitaţi de marcă.

Vâltoarea verii ne găseşte pe metereze la Bucureşti, Cluj şi Iaşi pentru apărarea statului de drept.

Epopeea de la Lereşti din luna august determină jaloanele acţiunilor din campania electorală parlamentară.

Alegerile din 9 decembrie ne aduc primul senator: Valeriu Todiraşcu!

În cele din urmă, după o lungă şi nedreaptă aşteptare, 29 ianuarie 2013 este data dobândirii personalităţii juridice. După 500 de zile şi nopţi nedormite, cu ajutorul a sute şi mii de cetăţeni implicaţi (mulţi neştiuţi şi nevăzuţi) NOUA REPUBLICĂ devine partid.

În perioada 8-10 februarie 2013 la Sibiu are loc Adunarea Naţională a Partidului Noua Republică.

Inaugurăm la Sibiu o nouă cutumă: “Politica porţilor deschise”. Prima sesiune a adunării va fi deschisă pentru toţi cei care vor să participe. Ne adresăm deopotrivă seniorilor şi tinerilor, studenţilor şi profesorilor, mediului academic şi mediului de afaceri.

Sunteţi bineveniţi! Istoria se scrie la prezent!

 

Acest articol este preluat integral de la www.nouarepublica.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s